کاربردهای دوربین مداربسته

 

دوربین های مداربسته معمولا دو کاربری اصلی دارند:

کاربری امنیتی: از دوربین مداربسته برای افزایش امنیت محل نصب استفاده می شود. این افزایش امنیت می تواند شامل پیشگیری یا پیگرد اعمال مجرمانه باشد.

 

 

کاربری نظارتی: از دوربین مداربسته برای نظارت بر عملکرد افراد یا تجهیزات استفاده می شود.

 

 

در زیر به تعدادی از کاربردهای دوربین مدار بسته اشاره شده است:

جلوگیری از ارتکاب جرایم:

 

کاربرد دوربین‌های مداربسته در جلوگیری از ارتکاب جرایم بسیار وسیع است. از جلوگیری از جرایم رانندگی تا جرایم جنایی. استفاده نامحسوس از دوربین‌های مخفی نیز بسیار رواج یافته است. بطور مثال می‌توان به دوربین های دستگاه‌های خود پرداز اشاره کرد که برای شناسایی جرایمی چون وارد کردن تصادفی رمز کارت اعتباری کاربرد دارد.

آخرین تحقیقات آماری از شهر‌های بزرگ آمریکا و انگلستان نشان می‌دهد بعد از نصب دوربین‌های مداربسته در پارکینگ ها 51 درصد از تعداد جرایم کاسته شده است. در فرودگاه‌ها میزان کاهش جرایم 23% و در سایر مراکز عمومی روی هم رفته این مقدار 7% بوده است.

 

کاربرد صنعتی:

 

در کارخانجات صنعتی نیز از دوربین‌های مداربسته در محل‌ها یا مراحلی از کار که حضور فیزیکی انسان خطرناک، دشوار یا حتی غیرممکن است نیز بهره گرفته می شود. در کارخانجاتی مثل کارخانجات شیمیایی یا نیروگاه‌های هسته‌ای، بطور کلی در مراکز صنعتی استفاده از دوربین‌های اسکن خط تولید و دوربین‌های حرارتی رواج زیادی دارد.

 

کنترل ترافیک:

 

امروزه در اکثر کشورهای جهان از دوربین‌های مداربسته برای کنترل ترافیک وسایل نقلیه در سطح گسترده‌ای استفاده می‌شود. از جمله کنترل میزان ترافیک در خیابان‌ها و ارسال اطلاعات توسط GPS به رانندگانی که قصد عبور از مسیر آن خیابان‌ها را دارند. تحت نظارت قراردادن تصادفات و شناسایی جرایم رانندگی حداقل کاربردهای دوربین مداربسته در کنترل وسایل نقلیه هستند. شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها از جمله آخرین دستاوردهای دوربین‌های مداربسته در این بخش می‌باشند.

 

امنیت نقل و انتقالات:

 

در نقل و انتقلات عمومی از دوربین مداربسته برای جلوگیری از حوادثی که ممکن است در اثر خارج از دید بودن محل صورت بگیرد استفاده می‌شود. بطور مثال در متروها از دوربین مداربسته برای کنترل درهای ورود و خروج مسافران به منظور اطمینان از اینکه مسافر از در عبور کرده است و یا موارد مشابه آن در اتوبوس‌ها و قطارهای شهری می‌باشد.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *